En gräddig laxsoppa med smak av örter och så en magisk ingrediens i sammanhanget – curry! En halv tesked räcker för att bryta av smakerna alldeles perfekt.
Gräddig laxsoppa med räkor
Soppan räcker till ca 4 personer. Dryga ut soppan med mer potatis för att mätta fler.
Spara på pinterest
Servings 4 pers
Ingredients
- 500 g färsk lax filead, benad och skuren i tärningar
- 1 msk smör
- 1 st shalottenlök hackad
- 4 st potatisar
- 2 st morötter
- 1 bit kålrot liten
- 1 st palsternacka
- 1 st fiskbuljongtärningar
- 0,5 tsk fiskkrydda med örter
- 0,5 tsk ½ tsk curry
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 påse frysta räkor lätt tinade
- 1 näve färsk dill hackad
- 1 näve färsk persilja hackad
Instructions
- Skala potatis och rotsaker. Skär i tärningar.
- Värm en kastrull och tillsätt en klick smör.
- Tillsätt lök och låt fräsa en stund i smöret.
- Tillsätt rotsaker och potatis och rör runt dem i kastrullen med purjolöken. I det här skedet kan du tillsätta en skvätt vitt vin om du vill lyxa till det…
- Häll nu på vatten, så mycket att det täcker rotsakerna i kastrullen.
- Smula ner en fiskbuljongtärning och krydda med fiskkrydda och lite curry.
- Låt småputtra under lock i 10 min.
- Tillsätt laxtärningar och matlagningsgrädden.
- Låt koka upp igen och sjud soppan i några minuter.
- Rör försiktigt ner hackad dill, persilja och räkor. Ta kastrullen av värmen. Servera!