Matiga, glutenfria scones med riven morot i smeten – supergoda att äta ugnsvarma med smör och ett par skivor ost på.
Laddade med fibrer
Dessa glutenfria scones innehåller massor av fibrer från både psyllium, linfrön och fibrex (potatisfiber). Morötterna i sig är också väldigt fiberrika. Med andra ord superbra för dig som behöver äta mera kostfibrer (de flesta av oss).
Glutenfria scones med morot
Mättande och fiberrika scones med riven morot i smeten.
Spara på pinterest
Ingredients
- 1 dl havregryn av rent havre
- 1 dl rismjöl
- 2 msk psylliumpulver fiberhusk
- 0,5 dl potatisfiber fibrex
- 0,5 dl linfrön hela
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g kokosolja kallpressad
- 2 dl mjölk
- 4 dl morötter (ca 2 st) grovrivna
Instructions
- Sätt ugnen på 225 C.
- Blanda havregryn, rismjöl, psyllium, fibrex, linfrön, bakpulver och salt i en bunke.
- Arbeta in kokosoljan med händerna eller en slev.
- Späd med mjölken och blanda till sist ned morötterna till en kladdig smet.
- Doppa händerna i kallt vatten och forma smeten till 6-8 st platta bullar som du placerar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda scones ca 10-12 minuter tills de fått fin färg och är lite knapriga i kanterna. låt svalna något före serveringen.
Duka upp afternoon tea
En given dryck till scones är givetvis té! Scones och té är en matkombination som passar lika väl som frukost som mellanmål eller kvällsmål.
Mera inspiration på mellanmål hittar du här.
Recept: Malin Vesterback