En vardagsfavorit hemma hos många familjer är antagligen stekt kyckling i olika typer av såser och tillbehör. Det är inte så konstigt – kyckling är relativt förmånligt och går att variera på tusen olika sätt. Men har du testat paprika i såsen? Det är så gott!
Idag delar jag med mig av en smaksättning som jag tycker extra mycket om – gräddsås med paprika, soltorkade tomater och basilika. Jag serverar detta med rostade rotfrukter men det går lika bra med kokt potatis, ris eller andra matgryn.
Malin, receptskapare
Kyckling i gräddig sås med paprika, soltorkade tomater och basilika
En härlig vardagsrätt med mycket smak och färg! Servera med rostade rotfrukter.
Spara på pinterest
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st lök skalad och finhackad
- 1 msk olja till stekning
- salt, peppar
- 0,5 st röd paprika grovt hackad
- 0,5 dl soltorkade tomater i tärningar
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl färsk basilika strimlad
Instruktioner
- Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt olja. Fräs löken mjuk och knuffa den åt sidan i pannan.
- Tillsätt kycklingfiléer och bryn dem på båda sidor, tills de fått litet färg. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt paprika och soltorkade tomater. Rör om.
- Häll på vatten i stekpannan, så mycket att det täcker ingredienserna till hälften. Smula ned buljongtärningen.
- Låt buljongen puttra en stund innan du slår på grädden. Låt alltsammans puttra under lock i 10 minuter.
- Om du vill, kör lite grann med en stavmixer så att en del av paprikabitarna och tomaterna upplöses i såsen. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs, eller andra favoritkryddor.
- Tillsätt slutligen strimlade basilikablad och servera!
1 kommentar
[…] Malins glutenfria recept med ändringar! […]