Glutenfri pajdeg är inte det lättaste att få till så att både smak och konsistens blir till belåtenhet. Men med lite psyllium i degen och en bra blandning av glutenfria mjölsorter kan det bli riktigt bra!
Här får du Baka & Laga Glutenfritts recept på söt glutenfri pajdeg.
Söt glutenfri pajdeg
För att lyckas med detta recept; gör pajdegen i matberedare med bred kniv (s.k cutter). Stjälp sedan upp degen i en pajform och ställ in den i frysen en kort stund för att smöret ska stelna och göra degen mer hanterbar. Tryck sedan ut degen i formen för hand.
Glutenfri, söt pajdeg
En deg som passar till alla typer av söta pajfyllningar.
Spara på pinterest
Portioner 1 paj
Equipment
- matberedare
Ingredienser
- 2 dl Semper Gluten free white flour mix
- 1 dl kokosmjöl urtekram eller risenta
- 1 dl florsocker
- 2 tsk psylliumpulver fiberhusk
- 175 g smör kallt, i tärningar
- 2 st ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C.
- Mät upp mjöl, florsocker, psyllium och smör i matberedaren.
- Pulsa snabbt ihop ingredienserna till smulor.
- Tillsätt äggen, ett i sänder. Pulsa endast så att degen blandas – överarbeta inte.
- Stjälp upp degen i en pajform. Platta till litet slarvigt och ställ i frysen en stund så att degen blir lättare att hantera.
- Ta ut formen och börja trycka ut degen med händerna. Tryck upp degen längs kanterna. Nagga botten med en gaffel.
- Grädda pajbotten i 10 minuter. Låt svalna på galler innan du brer på valfri fyllning.