• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfri söt pajHalloweenHöst

Glutenfri pumpapaj med kondenserad mjölk

av Malin Vesterback 1 november, 2019

Baka glutenfri pumpapaj på amerikanskt vis

Glutenfri pumpapaj smakar som pepparkaka och är en riktigt trevlig försmak på julens kryddiga bakverk. Baka den i oktober till halloween eller varför inte hela hösten lång när pumpan är i säsong?

Fyllningen i en klassisk amerikansk pumpapaj är faktiskt glutenfri – det är bara pajdegen som behöver justeras för att passa glutenintoleranta.

Recept på glutenfri söt pajdeg hittar du här.

Glutenfri paj blir minst lika god som klassisk. Vårt recept på söt pajdeg kan du använda till flera olika fyllningar så spara det gärna!

För det här receptet behöver du pumpapuré. Du kan göra den själv eller köpa färdig på konservburk eller tetrapack.

Hemlagad pumpapuré – gör så här:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Dela pumpor i två delar på längden och kärna ur dem.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olja.
  • Lägg pumpahalvorna på pappret med snittytan nedåt.
  • Rosta i ugnen tills pumporna mjuknat ordentligt, ca 45 minuter.
  • Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa slätt till en puré.
  • Förvara purén i en ren och tättslutande glasburk i kylen 3-5 dagar eller frys ner den.
Servera glutenfri pumpapaj med vispad grädde.
Skriv ut

Glutenfri pumpapaj på amerikanskt vis

En kryddig amerikansk paj som smakar som pepparkaka. Använd köpt pumpapuré på burk eller hemlagad puré av ugnsbakad och urgröpt pumpa.
Spara på pinterest
Portioner 1 paj
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 350 g pumpapuré
  • 1 burk kondenserad mjölk 397 g
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk kanel malen
  • 0,5 tsk ingefära malen
  • 1 krm nejlika malen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Gör pajdeg och förgrädda. Se anteckningar för recept.
  • Rör ägg och socker pösigt för hand i en skål.
  • Tillsätt pumpapuré och kondenserad mjölk.
  • Krydda med kanel, ingefära och nejlika.
  • Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills fyllningen "stannat" och fått litet färg.
  • Låt pajen svalna på galler. Servera med vispad grädde.

Anteckning

Recept på glutenfri söt pajdeg hittas här.

Recept: Malin Vesterback

Du kanske också gillar:

Glutenfri apelsinkaka med kondenserad mjölk
amerikansktkondenserad mjölkpumpaskördetider
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Lyckas med söt glutenfri pajdeg
nästa inlägg
Mjölfria matiga muffins med potatis, ost och skinka

Fler recept att pröva

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt