Glutenfri pumpapaj på amerikanskt vis

Baka glutenfri pumpapaj till halloween – ja, varför inte hela hösten lång när pumpan är i säsong? Fyllningen i en klassisk amerikansk pumpapaj är faktiskt glutenfri – det är bara pajdegen som behöver justeras för att passa glutenintoleranta.

Recept på glutenfri söt pajdeg hittar du här.

Servera glutenfri pumpapaj med vispad grädde.
Skriv ut

Glutenfri pumpapaj på amerikanskt vis

En kryddig amerikansk paj som smakar som pepparkaka. Använd köpt pumpapuré på burk eller hemlagad puré av ugnsbakad och urgröpt pumpa.
Spara på pinterest
Portioner 1 paj
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 350 g pumpapuré
  • 1 burk kondenserad mjölk 397 g
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk kanel malen
  • 0,5 tsk ingefära malen
  • 1 krm nejlika malen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Gör pajdeg och förgrädda. Se anteckningar för recept.
  • Rör ägg och socker pösigt för hand i en skål.
  • Tillsätt pumpapuré och kondenserad mjölk.
  • Krydda med kanel, ingefära och nejlika.
  • Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills fyllningen "stannat" och fått litet färg.
  • Låt pajen svalna på galler. Servera med vispad grädde.

Anteckning

Recept på glutenfri söt pajdeg hittas här.
KategorierFika Halloween Höst

Kommentera