• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FiskKall såsLunchMiddagVardag

Nyttigare laxbullar med avokadosås

av Malin Vesterback 2 februari, 2018

Helfabrikat är okej, men har du någon gång testat göra egna, nyttigare laxbullar? Här har vi inte krånglat till det med ägg, ströbröd eller annat utfyllnadsmaterial. Dessa laxbullar innehåller finfördelad fisk och  lite kryddor i smeten, inget annat. Laxbullarna gör du snabbt och enkelt i en matberedare. 

Men hur håller de här nyttigare laxbullarna ihop utan ägg?

Svaret är enkelt! Det klibbiga köttet från laxen, väl finfördelat, håller att forma till bullar. Genom att sedan ugnssteka dem slipper du besväret att steka dem i stekpanna och riskera förstöra dem med allt puttande.

Det enda som kan gå snett är att laxbullarna steks för länge i ugnen och bli för torra. Men även om det skulle hända så är det ingen stor katastrof. Mera sås på bara!

Servera laxbullarna med en sallad, potatis eller rostade grönsaker.


Recept: Nyttigare laxbullar med fräsch avokadosås

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 4]


4 port.

  • 800 g laxfilé
  • en näve finhackad dill
  • ca 2 msk citronsaft
  • salt, peppar efter smak

Avokadosås:

  • 1 avokado
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar, honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Skär loss skinnet från laxfilén och plocka bort eventuella ben.
  3. Skär fiskköttet i grova bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med dill, citronsaft och kryddor.
  4. Pulsa fisken till en finhackad massa.
  5. Forma massan till runda bullar och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i ugnen i ca 10 minuter beroende på storlek.

Sås:

  1. Dela, kärna och gröp ur avokadon.
  2. Skär fruktköttet i bitar och mosa det med gaffel (eller kör snabbt i en mixer) tillsammans med yoghurt.
  3. Smaksätt med dill, pressad citronsaft, salt och peppar och lite honung.

Du kanske också gillar:

Gravlaxsnittar utan bröd
Laxsoppa med räkor
avokadolax
3 kommentarer
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Vinterfavorit: Lättlagad soppa med sötpotatis, morot och ingefära
nästa inlägg
Glutenfria och mjölkfria muffins till mellanmålet

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

3 kommentarer

Anna Förlaget 9 maj, 2016 - 17:10

Mums! Låter och ser himla gott ut!

Svara
Bel 16 juni, 2017 - 19:56

Dessa fiskbullar testades till middag ikväll. Jag blandade vit fisk och pink lax samt hade i lite olda ströbröd för att göra smeten nåt mer lätthanterlig. Det blev jättegott. Konsistensen var PRECIS den av köpta fiskbullar. Sonen slukade dem som om det var hans sista måltid. Så dessa bullar hamnar på listan över snabblagade middagsrätter som görs på regelbunden basis. Tack. 🙂

Svara
Malin Båtmästar 17 juni, 2017 - 10:31

Härligt, Bel 🙂 Jag brukar också lägga i ströbröd ibland (mortlade gf-knäckebröd).

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt