En kycklingsoppa är en riktig vardagsräddare! Här kommer ett riktigt enkelt recept på en amerikansk soppa med kyckling, bacon och majs.
En chowder är en amerikansk soppa med ganska tjockt spad, nästan som en gryta, och den innehåller i princip alltid majs. Den görs oftast på skaldjur eller grönsaker men finns i alla varianter.
CHICKEN CHOWDER: AMERIKANSK KYCKLINGSOPPA
4 portioner
- 250 g kyckling, i strimlor
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- 6-8 potatisar, skalade och tärnade
- 1 msk tomatpuré
- 1 st kycklingbuljongtärning & vatten
- 1 påse frysta ärter-majs-paprika blandning
- 2 dl matlagningsgrädde
- grillkrydda, efter smak
- persilja, hackad
- Skala och hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull.
- Tillsätt potatisbitar och tomatpuré. Låt allt fräsa runt i kastrullen en kort stund innan du häller på vatten; häll så mycket att det täcker ingredienserna i kastrullen.
- Smula ned en buljongtärning.
- Låt alltsammans koka upp och därefter småputtra på medelvärme.
- Efter 10 minuter kan du röra ned kycklingstrimlorna, ärt-majs-paprika-blandningen och grädden. Om det behövs mer vätska i kastrullen så tillsätt mer vatten.
- Låt soppan småputtra i ytterligare 10 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Stek under tiden hackat bacon krispigt i torr panna och rör sedan ner det i soppan.
- Smaka av och krydda efter behov med till exempel grillkrydda.
- Red av spadet med maizena utrört i kallt vatten om du vill.
- Strö över hackad persilja och servera!
Betygsätt receptet:
Fler recept med kyckling:
Senaste recepten:
- Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
- Receptet på mina glutenfria falafel
- Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
- Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
- Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
1 kommentar
Lagade denna soppa idag, får klart godkänt av min man som annars inte är förtjust i kombin kycjling-bacon☺ riktigt god och matig med lite bröd till.